Jumaat, 23 September 2011

postheadericon Photometic: Wajah cantik hanya dalam 10 minit?


Wah.. Nampak macam best jer tajuk entry kali ni. Apa rahsianya? Buat plastic surgery ke? takla..hehe just guna photometic untuk cantikkan gambar kita.. Mana2 yang berjerawat batu, yang berjeragat, nampak kusam dan nampak macam hantu seperti gambar kat atas ni bolehla kita edit untuk kelihatan lebih comel menggunakan Photoshop

 Inilah hasilnya:

Contoh 1:


Contoh 2:


Gambar kat atas ni adalah antara gambar yang dah diedit dan belum edit, boleh tengok perbezaannya. Time rajin2 tu bolehla nak edit2 camni, tapi bila kemalasan melanda jangan harapla, lantak pi la muka cam mana pun tetap nak tempek jugak kat fesbuk..hehe. Gambar-gambar ni search dari Google memandangkan gambar sendiri  semuanya berwajah mulus (oh, terperasan pulak, walau dah ada kedut seribu).. Harap maaf pada tuan gambar, sebab mengedit tanpa kebenaran..tak silap yang bertudung tu dari site Indon.

Pada sesiapa yang nak cantikkan gambar bolehla emailkan saya gambar. Nanti bila rajin mendatang, akan ku edit gambar-gambarmu..cheewah..macam menyanyi pula..mentang2 anak2 dah tido..bolehla berblog dengan aman..hehe. 



 *********


Sekian saja untuk hari ini.. Makcik Kiah dengar khabarnya nak pergi bercuti dulu lepas balik outstation , so takde tips lagi dari Makcik Kiah. Mungkin lepas raya Haji baru dia balik.. ;)

Babai....



5 komen terbaik:

sofeafaudzi.photography berkata...

cool. i love photoshop. cume i blm pandai gune. huhuhu

sofeafaudzi.photography berkata...

http://ohmylensa.blogspot.com/2011/09/nikon-d3100-bewarna-merah.html

Sharifah Ma berkata...

sofeafaudzi.photography: Tak pa..boleh belajar slow2..tutorial banyak dalam internet, boleh pilih saja yang mana kita nak.. :)

www.Quien-sabe.es berkata...

Happy blogging :)

Sharifah Ma berkata...

www.Quien-sabe.es : Thank You... :)

Nak join Churp-Churp? Klik Sini!!!


Klik-klik!

Kalendar

Cuteki

Follow Me

Tanya Khabar

Pelawat Tersohor

Jumlah Paparan Halaman