Khamis, 1 Disember 2011

postheadericon Watermark Portfolio



Watermark order dari Syifa



Watermark dan blog badge order dari Nora

Isnin, 21 November 2011

postheadericon Free Blogger Template

Hari ni nak bagi freebies kat pengunjung bertuah blog ini..Sesiapa yang nak template ni tinggalkan email anda kat ruangan comment yer.. (Follower diutamakan.. ;) ) Siapa cepat dia dapat, (3 orang akan dipilih) kalau bagi kat semua nanti sama pulak tak best la kan..hehe.. Template ini simple dan design ala-ala diary style ( based on Minima template). Best view in Firefox and Chrome. Kalau nak cun lagi saya juga menerima tempahan.. TQ.




Jumaat, 11 November 2011

postheadericon Freebies lagi


Mmmm.. hari ni 11/11/2011, tarikh yang agak special ni kan? hehe.. So hari ni nak bagi sedikit freebies yang tak seberapa kepada semua pengunjung blog ni..walaupun tak comel sangat, terimalah seadanya..hehe..






Selasa, 8 November 2011

postheadericon Conteng-conteng



Sesi conteng-conteng... mmmm

Ahad, 6 November 2011

postheadericon Selamat Hari Raya Aidil Adha


Selamat menyabut hari raya Haji (Aidil Adha). Tunaikan ibadah korban dengan seikhlas hati.. Insya Allah akan diberkati.

Sabtu, 5 November 2011

postheadericon My Portfolio ~ Blog Rami Hilmi Enterprise

Nampaknya blog template utk Najwa dah siap..tapi album doodlenya belum lagi..maka inilah serba sedkit potfolio blog beliau. Blog Tuan Rumah untuk portfolio ni masih belum siap sepenuhnya..so update ka sini jer dulu.. )
Sebarang tempahan boleh email kat sini: sharifah06@yahoo.com
Blog Badge order dari Rami Hilmi Enterprise

Sebelum dan selepas touch-up


Design ikut kehendak customer.


Keseluruhan template design


Bakal tuan rumah yang baru siap saya design.. Dalam proses mengemaskini. Maybe kena cari domain sendiri lepas ni..hehe.



Ahad, 23 Oktober 2011

postheadericon Hello!

Harap maaf.. entry kali ini just ingin mengucapkan hello kepada rakan2 blogger semua.. Sebab tak nak blog ini bersawang, maka Si Bobo (kucing kat atas tu) menjadi wakil untuk membersihkan sawang2 blog ini yang agak lama ditinggalkan..hehe.. Ini adalah entry malas tahap gaban maksima. Harap maaf jika bosan.. ;)
Babai.....



Rabu, 28 September 2011

postheadericon Pertandingan Hias Blog/Web Utusan Online



Pertandingan Menghias Laman Web/Blog sempena Kempen Sayangi 1 Malaysia dan Kibarkan Jalur Gemilang 2011.


Malam tadi bukan main lagi duk touch-up blog ini kononnya nak masuk pertandingan hias blog anjuran utusan online... tapi tak sedar rupa-rupanya dah lama tarikh tutup (18/sept).. macam mana boleh tak perasan, hehehe.. So tak sempat la nak mempertandingkan blog itu..huhu.Tapi, kalau dah rezeki tu tak kemana, sebelum tu memang dah ada hantar satu blog untuk dipertandingkan. Kira blog yang baru buat ni sebagai back up jer la.. ;)

Alhamdulillah, tak sangka blog satu lagi (kepunyaan suami) telah berjaya memenangi hadiah utama dalam kategori web/blog dalam kempen Sayangi 1 Malaysia dan Kibarkan Jalur Gemilang 2011 (anjuran Utusan Online). Blog ini saya design menggunakan gambar kanak-kanak yang mengibarkan jalur gemilang. Kesemua photo untuk design adalah milik sendiri. Untuk berita lanjut boleh baca kat sini... 



 Inilah blog yang berjaya mendapat tempat pertama itu...


... dan ini pula blog yang tak sempat masuk..hehehe..
Apa-apapun saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Utusan Online kerana menganjurkan kempen sebegini. Kepada yang tidak berjaya boleh cuba lagi, Insya Allah jangan putus asa dan moga murah rezeki anda semua... :)

*
*

Babai...


Jumaat, 23 September 2011

postheadericon Photometic: Wajah cantik hanya dalam 10 minit?


Wah.. Nampak macam best jer tajuk entry kali ni. Apa rahsianya? Buat plastic surgery ke? takla..hehe just guna photometic untuk cantikkan gambar kita.. Mana2 yang berjerawat batu, yang berjeragat, nampak kusam dan nampak macam hantu seperti gambar kat atas ni bolehla kita edit untuk kelihatan lebih comel menggunakan Photoshop

 Inilah hasilnya:

Contoh 1:


Contoh 2:


Gambar kat atas ni adalah antara gambar yang dah diedit dan belum edit, boleh tengok perbezaannya. Time rajin2 tu bolehla nak edit2 camni, tapi bila kemalasan melanda jangan harapla, lantak pi la muka cam mana pun tetap nak tempek jugak kat fesbuk..hehe. Gambar-gambar ni search dari Google memandangkan gambar sendiri  semuanya berwajah mulus (oh, terperasan pulak, walau dah ada kedut seribu).. Harap maaf pada tuan gambar, sebab mengedit tanpa kebenaran..tak silap yang bertudung tu dari site Indon.

Pada sesiapa yang nak cantikkan gambar bolehla emailkan saya gambar. Nanti bila rajin mendatang, akan ku edit gambar-gambarmu..cheewah..macam menyanyi pula..mentang2 anak2 dah tido..bolehla berblog dengan aman..hehe. 



 *********


Sekian saja untuk hari ini.. Makcik Kiah dengar khabarnya nak pergi bercuti dulu lepas balik outstation , so takde tips lagi dari Makcik Kiah. Mungkin lepas raya Haji baru dia balik.. ;)

Babai....



postheadericon Freebies: Doodle sedih and more...


Semperna bithday my first kids pada 20 September yang lepas, tiba-tiba rasa nak bagi freebies kat semua pelawat blog ni.. terutamanya kat penggemar lukisan doodles. Walaupun tak comey sangat tapi tak kisahla..janji happy..hehe.. :)



Ini adalah antara lukisan doodles yang terawal pernah dilukis, nampak agak kaku..huhu. Doodles sedih ni korang boleh buat apa2 saja, boleh guna sebagai header kat blog, atau nak simpan dalam lemari pun boleh..hehe. Anda  boleh pilih mana2 tiga atau ambik semua..hehe..satu tu ada background, dan dua lagi takde background, dan satu darinya tak ada thought balloon.. 

Doodles kat atas ni adalah doodles muslimah pertama yang saya lukis, ada 6 warna semuanya, boleh pilih mana2 satu atau ambik kesemuanya pun boleh.




....dan ini adalah lukisan vector yang tak berapa menjadi..suka lukis potrrait camni tapi nak mewarnanya cukup tak gemar, terutamanya bab detail and stroke..memang tak berbakat..huhu..Boleh pilih yang ada background dan tidak  ada background. Korang boleh guna untuk buat apa2 saja, asalkan jangan makan sudah... Nanti tak pasal2 kena jumpa dr.T.

** Peringatan, kredit tidak diperlukan kalau korang nak guna untuk hias blog atau apa saja kegunaan menggunakan doodles ini, cuma kalau ada orang lain bertanya mana dapat doodles2 ni harap boleh link balik kat blog ni ya... :)


*******

Sekian, terima kasih..diharap singgah lagi..dan jika anda suka kat doodles2 ni diharap like entry ni atau beri komen sepatah dua kata..Adooii..skemanya ayat..hehe.

********

Makcik kiah masih outstation, so takde tips hari ni.. Babai.




Jumaat, 16 September 2011

postheadericon Hari Malaysia

Selamat hari Malaysia dan hari merdeka..

Apakah yang sedang anda buat pada hari ini? Adakah ini salah satu aktiviti anda hari ini? Sila komen jika ya.. Sekian terima kasih... Selamat Hari Malaysia dan selamat bercuti.. :)

Tips hari ini:

Makcik Kiah masih outstation, harap maaf, tak ada tips lagi untuk hari ini.. :(


Khamis, 15 September 2011

postheadericon Tempahan Kad


Masa bulan puasa hari tu, tiba-tiba time rajin pun datang.. bukannya rajin apa..setakat rajin nak melukis tu yang datang.. pastu adalah beberapa org kawan membuat tempahan kad raya.. semuanya free aje, setakat 2-3 orang, malas nak charge...:) suka2 aje...hehe

Tempahan kad dari Mas


Tempahan dari Zura (oren), dan untuk diri sendiri (purple)



Tips hari ini:
&*&&*%%%&&& (hari ni tak ada tips sebab Makcik Kiah sebelah rumah outstation, dia lupa nak bagi tips..huhu..;) ~ alasan..)

Nak join Churp-Churp? Klik Sini!!!


Klik-klik!

Kalendar

Cuteki

Follow Me

Tanya Khabar

Pelawat Tersohor

Jumlah Paparan Halaman